I dag er det ikke nok at markedsføre ved at have reklamer i avisen og på tv. Ønsker man mange besøgende på sin virksomheds hjemmeside er man nødt til at sætte sig ind “content marketing”. Begrebet kan oversættes direkte til “marketing ved inhold” – dette lidt kryptiske udtryk skal forstås således, at du ved at skrive indhold på nettet kan markedsføre din virksomhed. 

Du har måske lagt mærke til at de fleste hjemmesider efterhånden har en blog tilknyttet. Dette fremgår måske ikke direkte af hjemmesiden, men nederst vil du ofte kunne finde et lille menupunkt hvor der står noget i retning af “artikler” eller “blog”. 

At have en blog er en vigtig del, hvis ikke den mest centrale del af ens content marketing strategi. Hele konceptet med content marketing, er at lave en blog eller en hjemmeside hvor der er en masse godt materiale om det felt din virksomhed gør sig i. Denne blog eller hjemmeside er så forbundet til hjemmesiden for din virksomhed, så det er nemt at gå fra bloggen til din virksomhed.

Et godt eksempel på content marketing med bragende success er firmaet “Black Snow”, en virksomhed som sælger skiudstyr. For at forøge trafikken på deres hjemmeside opsatte de en helpdesk hvor man kunne indtaste sit spørgsmål i søgemaskinen, og få svar. Tanken var at mange af de spørgsmål som de fik pr. mail eller telefon måtte folk også søge efter på nettet. Ved at oprette en helpdesk med godt originalt indhold, fik deres webshop pludselig ekstremt mange besøgende.

Dette eksempel illustrerer tanken ved content marketing – evt. kunder søger på nogle nøgleord og finder dine blogindlæg. Derefter trykker de fra blogindlæggene ind på din hjemmeside. En del af content marketing er at have en blog. Nedenfor kommer et par frynsegoder ved at have en blog tilknyttet din hjemmeside:

  • Ved at have en blog tilknyttet din hjemmeside kan du gøre dine læsere til kunder. Du opbygger et særligt forhold til dine læsere og du viser gennem dine blogindlæg at du besidder en vis ekspertise indenfor dit felt. Derfor er det også vigtigt at svare på kommentarer. Nogle kunder sidder med spørgsmål der kan afholde dem fra at beslutte dem til at købe, men samtidig er for små til at ringe og spørge om eller skrive en email. Disse spørgsmål passer som regel perfekt ind i et kommentarfelt!
  • Gratis reklame! Hvad er bedre? Folk der læser dine indlæg, vil måske kende nogen med samme problem, og ved at have et godt indlæg med en god løsning på problemet eller svaret på et spørgsmål eller noget helt andet, så vil folk sende det videre til deres venner, der så igen kan blive kunder i din forretning. Har du sociale medier tilknyttet din blog så er der en mulighed for at folk vil dele dine indlæg der! Hele tanken er at du tiltrækker kunder ved at skrive godt og relevant stof baseret på din ekspertise. Desuden er det ekstremt smart at føre en blog rent SEO mæssigt – Google kan godt lide hjemmesider med mange undersider og masser af indhold, og ved at kende lidt til SEO, så kan du dirigere mange flere mulige kunder ind på din blog og dermed din firmas hjemmeside.
  • Du har også mulighed for at blive personlig. Nogle mennesker kan føle at virksomheder kun tænker på penge og er ligeglade med kunden. Ved at fortælle historien om dit brand tilføjer du en menneskelig dimension ved din virksomhed som kan overbevise folk om at i brænder for at hjælpe dem og gør et godt stykke arbejde. Det tilføjer kort sagt en fornemmelse af oprigtighed og autencitet til din hjemmeside.

Der er mange flere gode ting ved at lave content marketing, og man kan finde mange flere gode tips, tricks og guides på nettet. Det er bare med at komme i gang. Endnu en fantastisk ting ved content marketing er at det ikke er særlig dyrt – det kræver blot en god portion arbejde.

Os fra Amazezig ønsker dig held og lykke med content marketing!