Hvad nu hvis du voldsomt kunne forøge antallet af besøgende på din hjemmeside? Føler du at du er svær at finde på nettet? Dukker din virksomhed først op på side 9 i listen med søgeresultater? Fortvivl ej – med snilde kan du hjælpe dig selv på vej på nettet. Hvordan? Svaret er ganske enkelt SEO. Men hvad i alverden er SEO egentlig spørger du måske? Denne artikel vil forsøge at redegøre for hvad SEO samt hvad der er at vinde ved at satse på en god SEO strategi. Det er altså IKKE en guide til hvordan du får flere besøgende (for dette – se vores andre artikler).

SEO er en forkortelse for det engelske udtryk “search engine optimization”. Det vil sige, at man forsøger at optimere sin hjemmeside, til søgemaskiner – særligt Google, internettets ubestridte konge. Når man optimerer sin hjemmeside, så vil det sige at man går ind og ændrer på nogle parametre så Google har nemmere ved at finde den, og samtidig, bedre kan lide den fordi den er troværdig, har godt indhold eller andet. Google vil konstant forsøge at finde det mest relevante til dig når du søger på nettet, og har “robotter” – avancerede computerprogrammer” der er i stand til at  scanne din hjemmeside og vurdere den på baggrund af nogle særligt udvalgte parametre. Ved at ændre på disse parametre på en bestemt måde og ved et par andre smarte tricks, så kan man optimere sin hjemmeside effektivt!

Googles “robotter” bliver konstant mere og mere avancerede, og er i stand til at spotte dårlige hjemmesider der giver sig ud for at være gode. Derfor er det meget vigtigt at være grundig når man laver SEO, og sørge for at man ikke går i fælden. I internettets spæde ungdom var en billig og effektiv måde at lave SEO på, at opkøbe 1.000.000 domæner i Kina eller Indien, for så at kopiere linket til din hjemmeside ind på dem alle sammen. På denne måde kunne Google se, at der var 1 million hjemmesider der alle sammen linkede til din hjemmeside, og vupti! – så strøg man til tops på Googles søgeresultatliste. Dette er i dag blevet forbudt af Google, og man må være smartere i dag.

Hvad kan du så få ud af SEO? Tja – er flere besøgende, flere leads og dermed større omsætning grund nok til at begynde at overveje at bruge SEO?

“Men hvordan kommer jeg så i gang med at bruge SEO spørger du? Her har du to muligheder – du kan læse op på det selv eller kontakte et webbureau. Det er klart, at ved at kontakte et webbureau sparer du en masse tid ved selv at skulle sætte dig ind i SEO, og du får leveret et professionelt stykke arbejde med gode resultater. Er du virksomhedsejer så er dette uden tvivl den bedste løsning, da du er sikret et godt resultat.

Vælger du selv at sætte dig ind i det, hvilket bestemt ikke er umuligt, så må vi ærligt sige: Det kræver en del arbejde. – Men resultaterne vil uden tvivl retfærdiggøre arbejdsbyrden! Der findes et utal af gode guides på nettet, det er bare at komme i gang! Alternativt kan man også tilmelde sig en masse gode nyhedsbreve pr. mail – og desuden er der fællesskaber man kan melde sig ind i hvor SEO diskuteres ivrigt mellem gruppens medlemmer, og hvor man ofte kan få en hjælpende hånd, tips og tricks, samt et par gode forbindelser.

Alternativt kan du finde blogs ligesom denne hvor der bliver uddelt tips og tricks, samt guides og historier om SEO, content marketing mm.

Vil man frem på internettet kan man altså ikke ignorere betydningen af en god SEO strategi, og uanset hvem du er, og uanset hvilken hjemeside eller blog du har, så kan du bruge SEO til din fordel! Det er bare med at komme i gang med at læse, undersøge og eksperimentere! Os her fra Amazezig ønsker dig held og lykke på dit SEO eventyr!