Tilføjelsen af søgeord eller keywords er grundstenene i hele Adwords-systemet og er derfor en vigtig faktor, at have kendskab til, hvis du ønsker succes med Adwords. Og har du ikke tidligere været på et dansk AdWords kursus, så er det frem med notesbogen – for her vil du blive lært en ting eller to.

Et søgeord kan være de ord eller hele sætninger, som du ønsker potentielle kunder skal finde dig på. De søgeord du vælger i Google Adwords skal naturligvis stemme overens med din annoncegruppe samt den landingsside dine besøgende kommer ind på, når de klikker på din annonce.

Det forholder sig således med Google Adwords, at jo bedre dine søgeord matcher din annonce og din landingsside, jo billigere vil det blive for dig at annoncer – basalt sagt.

De fire søgeordstyper

Hvis du har en annoncegruppe for eksempelvis ”cykel computere”, bør du ligeledes have relevante søgeord i denne annoncegruppe, der ligger tæt på søgeordet.

I Google Adwords kan du benytte dig af fire søgeordstyper:

  • Fleksibel søgning
  • Fleksibel søgning med modifikationer
  • Sætning som søgeord
  • Eksakt søgning

En fleksibel søgning vil være den søgning, der bruges som standard for samtlige af dine søgeord, hvis du ikke selv angiver en anden søgeordstype.

Den fleksible søgning er med andre ord den bredeste af de fire søgeordstyper, hvoraf den mest præcise er den eksakte søgeordstype.

Ved en fleksibel søgning for ”cykel computere” vil din annonce blive fundet på alt, hvad der har med cykel computere at gøre – selvom du har valgt søgefrasen ”cykel computere” som dit primære søgeord.

Det betyder at din annonce også vil dukke op på søgninger som f.eks. ”brugt cykel computer, cykel computer butik, den bedste cykelcomputer” og mange flere.

Det er bestemt ikke en fordel for ret mange, da det jo gælder om, at ramme sit publikum så præcist som muligt. Derfor kan du ved hjælp af nogle af de andre søgeordstyper vælge at indsnævre dine annoncer, så du kun bliver fundet på de rette sætninger.

Ved at bruge søgeordstypen fleksibel søgning med modifikationer, vil du kunne bestemme at nogle ord skal være en del af søgetermen for at dine annoncer bliver vist ved en søgning. Det kunne eksempelvis skrives som ”+cykel +computer”.

Bruger du den tredje søgeordstype, vil du kunne bestemme, at din annonce skal vises, hver gang en bestemt søgeordssætning bliver brugt, som f.eks. cykel computer. Bruger du denne type, vil din annonce derfor blive fundet på ”gode cykel computer”, ”dårlig cykel computer” osv., men ikke på f.eks. ”computer cykel”, da det ikke vil være den korrekte søgeordssætning.

Den sidste søgeordstype eksakt søgning skal du bruge, hvis du ønsker at blive fundet på lige præcis det ord eller den sætning, som du selv angiver. Ved at skrive [cykel computer] og bruge [] vil du kun blive fundet på denne præcise søgning.